Organisatie

Vanaf 1 januari 2018 bestaat het Nationale Parken Bureau (NPB). Het bureau werkt samen met de partners die de Nationale Parken Deal hebben ondertekend aan het realiseren van de ambities rond de Nationale Parken in Nederland. Het Programma Nationale Parken liep eind 2023 af. In het kader van het Beleidsprogramma Nationale Parken 2024 – 2030 heeft het bureau wederom opdracht gekregen van het ministerie van LNV. Het bureau wordt gehost door Staatsbosbeheer en is ook gehuisvest in het hoofdkantoor van Staatsbosbeheer in Amersfoort.

Medewerkers

Saskia de Mol van Otterloo – programmamanager
Aaanspreekpunt voor de Nationale Parken: Zuid-Kennemerland, Oosterschelde, Utrechtse Heuvelrug, Biesbosch, Veluwezoom, Hoge Veluwe, Grenspark Kalmthoutse Heide en de gebieden Van Gogh (met NP Loonse Drunense Duinen) en Hollandse Duinen.

Adriaan Buitink - senior adviseur o.a. leernetwerken, monitoring, werkgroep follow up beleidsprogramma Nationale Parken.                          Aanspreekpunt voor de Nationale Parken: Duinen van Texel, Schiermonnikoog, De Alde Faenen, Lauwersmeer, Drents Friese Wold/Dwingelderveld, Drentsche Aa, Sallandse Heuvelrug, Nieuw Land, Weerribben-Wieden, De Maasduinen, De Groote Peel en De Meinweg

Carolien Wierks - communicatie adviseur

Paola van der Worp - programma-ondersteuner

Daarnaast leveren medewerkers/collega’s van IVN, NBTC en Staatsbosbeheer een bijdrage aan het bureau.

 

Contact: 

Gebruik voor vragen of berichten aan het Nationale Parken Bureau het contactformulier.

 

Cookie-instellingen