Landschaps-ecologische analyse Nationaal Park De Meinweg

06-05-2024 130 keer bekeken 0 reacties

Nationaal Park de Meinweg is maar een klein deel van een veel grotere landschappelijke eenheid met agrarische gebieden en natuurgebieden, ook wel de Midden-Limburgse Maasterrassen genoemd. Dat is ook de reden dat het nationaal park samenwerkt met de partijen in dit grotere gebied en hiervoor op zoek

In 2023 heeft Nationaal Park De Meinweg de Verkennende LESA Transitie Nationaal Park Meinweg laten opstellen door de Bosgroep Zuid -Nederland om meer te weten te komen over de samenhang en de bijzondere natuur- en landschapswaarden in die Midden-Limburgse Maasterrassen. Het gebied heeft unieke geologische waarden door de geologische breuklijnen, de verschillende lopen van de Maas door de eeuwen heen, de verschillende plateaus en de beekjes en riviertjes die zich vanaf het hoogterras een weg naar de Maas zoeken. Dat zorgt voor een enorme afwisseling in natuurlijke milieus en soorten. Mogelijk bevinden zich meer dan 10.000 verschillende soorten dieren en planten in dit gebied, waaronder de hamster, knoflookpad, gevlekte orchis en de beenbreek. De opstellers benoemen ook een aantal deelgebieden die grote kansen bieden om het natuurlijk systeem van het gebied robuuster te maken. 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen