Nieuws uit de nationale parken

05-07-2023 238 keer bekeken 0 reacties

De nationale parken zijn volop in beweging. Er gebeurt veel, dat de moeite waard is om te delen. Hieronder een greep uit de ontwikkelingen in diverse parken.

Nationaal Park Werribben Wieden
Op 5 april presenteerde Stichting Nationaal Park Weerribben-Wieden de nieuwe promotiecampagne 2023. Er werd groots uitgepakt met radioreclame, digitale borden langs de snelwegen, een nieuw magazine, buitenreclame, nieuwe folders en een UITloper. Hiermee wil NPWW de kwaliteitsbezoekers verleiden meerdere dagen, ook in het voor- of najaar, op bezoek te komen in het gebied.

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug
In april presenteerde Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug het eerste theatercollege in in een reeks van vijf.  Aan de hand van bijzondere verhalen namen Jemima de Brauwere (landgoed Zuylestein) en Saskia van Dockum (Utrechts Landschap) de bezoekers mee door de geschiedenis van verschillende landgoederen op de Utrechtse Heuvelrug. Tijdens de colleges, die plaatsvinden in theater Figi in Zeist, ontdekt de bezoeker meer over de geschiedenis, ontwikkelingen en achtergronden van natuur, landschap en erfgoed op de Utrechtse Heuvelrug. 

Nationaal Park Oosterschelde
Onlangs verscheen het ambitiedocument van Nationaal Park Oosterschelde. Met het opstellen van dit ambitiedocument geeft het Nationaal Park Oosterschelde invulling aan de huidige Leidraad voor nationale parken nieuwe stijl.

Nationaal Park Hollandse Duinen
De provincie Zuid-Holland en NP Hollandse Duinen hebben gezamenlijk draagkrachtonderzoek gedaan waarbij de volgende vragen centraal stonden:

  • Wat is de huidige situatie op het gebied van bezoekersaantallen, motieven en belevingen in Nationaal Park Hollandse Duinen?
  • Wat is de draagkracht van de natuur voor het recreatieve gebruik in de huidige situatie?

De resultaten van het onderzoek staan in dit rapport.

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal
Nieuwsgierig naar het ontstaan van het landschap van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal? Onlangs werd in dit gebied een interactieve wandelroute geopend die geïnteressande wandelaars meeneemt in het ontstaan van dit landschap.  

Nationaal Park Duinen van Texel
Tijdens het driedaagse Wadden Vogel Festival werd er maar liefst bijna € 15.000 euro opgehaald voor de bescherming van het goede doel: de kustbroeders. Met dit jaarlijkse vogelweekend wordt door initiatiefnemers Nationaal Park Duinen van Texel en het Vogelinformatiecentrum aandacht gevraagd voor het genieten van de diversiteit aan vogels op Texel als voor de bescherming van de kwetsbare natuur. 

 

 

 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen