Nieuws en ontwikkelingen in het kort

07-05-2024 138 keer bekeken 0 reacties

Onderstaand een greep uit de ontwikkelingen en nieuwtjes voor en over de nationale parken.

* De nieuwe Subsidieregeling voor de ondersteuning van nationale parken voor 2024 is tot 7 juni a.s. geopend. Nationale parken zijn druk bezig met het doen van hun aanvraag.
* Het Drents Landschap en het Nationaal Park Drentsche Aa hebben onlangs de herziene ‘Loop van de Drentsche Aa’ gepubliceerd. De stations van Assen en Groningen zijn de startpunten. 
* Grenspark Kalmthoutse Heide heeft een podcastaflevering gelanceerd in het kader van de erfgoedcampagne 'Verhalen van Heide en Verre'.
*Bewoners van Nationaal Park Drentsche Aa zijn zeer tevreden over wonen en recreëren in het gebied. Ook de communicatie over het natuurgebied stemt tot tevredenheid. Dat blijkt uit bewonersonderzoek van Trendbureau Drenthe. RTV Drenthe
* Het nieuwe magazine van Nationaal Park Duinen van Texel Natuureiland Texel 2024 is weer uit.
*Op Beleefdenationaleparken.nl is de pagina over de Wereldtrekvogeldag aangepast in aanloop naar het evenement van 11 mei.
* Henk van Hooft, voorzitter van de Nationale Parken Drents-Friese Wold en Dwingelderveld, is opgevolgd door Hans Haerkens. Klaas Fokkinga is ad interim voorzitter van Nationaal Park Schiermonnikoog.
* Op 13 en 14 juni a.s. organiseren het Samenwerkingsverband Nationale Parken en het Nationale Parken Bureau een tweedaagse bijeenkomst voor alle betrokkenen bij de nationale parken in Drenthe. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed neemt de gasten mee in de cultuurhistorische aspecten van de Drentsche parken. Ook komen thema’s als duurzaam toerisme, recreatiezonering en natuur en landbouw aan de orde. Enkele collega’s van de Vlaamse nationale parken zijn ook aanwezig bij deze tweedaagse die als doel heeft te inspireren en te verbinden.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen