Duurzaam toerisme en Nationale Parken: werk aan de winkel!

10-07-2019 13 keer bekeken 0 reacties

Meer dan 140 deelnemers uit 20 landen deelden ervaringen met duurzaam toerisme tijdens de 11e Europarc Sustainable Tourism meeting in NP Tzoumerka, Griekenland begin april.

Inspirerende verhalen vanuit de praktijk werden ingebracht door de jonge ondernemer Victor Garcia,  de burgemeester van NP Cinque Terre en touroperator Beth Cobo. Tijdens de 4 parallele workshops werd dieper ingegaan op diverse thema's. Naast dat het kennis, contacten en nieuwe inzichten opleverde was het ook gewoon leuk om met zoveel praktijk mensen ervaringen te delen. Opmerkelijk genoeg was John van den Berg  de enige aanwezige Nederlander om te leren van de vele Europese voorbeelden uit andere NP. Dat kan beter. Eind dit najaar organiseren we daarom voor de Nederlandse Nationale Parken een leernetwerk duurzaam toerisme. Inspirerende verhalen vanuit de praktijk werden ingebracht door de jonge ondernemer Victor Garcia,  de burgemeester van NP Cinque Terre en touroperator Beth Cobo. Tijdens de 4 parallele workshops werd dieper ingegaan op diverse thema's. Naast dat het kennis, contacten en nieuwe inzichten opleverde was het ook gewoon leuk om met zoveel praktijk mensen ervaringen te delen. Opmerkelijk genoeg was ik de enige aanwezige Nederlander om te leren van de vele Europese voorbeelden uit andere NP. Dat kan beter. Eind dit najaar organiseren we daarom voor de Nederlandse Nationale Parken een leernetwerk duurzaam toerisme.

Verslag Europarc Sustainable Tourism Meeting

0  reacties

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...